Η ιδέα της δημιουργίας της βιβλιοθήκης του Γενικού Λυκείου Λάλα γεννήθηκε όταν μας επισκέφθηκε μια ομάδα φίλων και διαπίστωσε ότι τα παιδιά επιθυμούσαν πολύ να έχουν ένα χώρο με βιβλία για να καταφεύγουν τις ελεύθερες ώρες τους . Με μεράκι και πολύ εθελοντισμό οι φίλες από το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών σε χρόνο ρεκόρ κατάφεραν να στείλουν στο σχολείο μας 1000 βιβλία και μικρές βιβλιοθηκούλες για να γίνει η αρχή. Και μόλις έγινε η αρχή όλοι μας ενεργοποιηθήκαμε, ολοκληρώσαμε τη διαμόρφωση του χώρου και καταφέραμε να αποκτήσουμε μία υπέροχη αίθουσα με πολλά βιβλία, υπολογιστές συνδεδεμένους με γρήγορο ίντερνετ, με διαδραστικό πίνακα και ένα πλήθος λογισμικών για όλα τα μαθήματα που αυτή τη στιγμή λειτουργεί από τα παιδιά και για τα παιδιά. Οι μαθητές αναμείχθηκαν από την αρχή στην όλη προσπάθεια, παρέλαβαν τα βιβλία, τα κατέγραψαν, τα ταξινόμησαν στα ράφια και διαχειρίζονται τη εύρυθμη λειτουργία της με υπευθυνότητα. Μέχρι σήμερα στο χώρο της βιβλιοθήκης έχουν γίνει από τους καθηγητές παρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων και έχουν γίνει προβολές για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα. Επίσης το σχολείο σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που συμπαραστέκεται πολύ σε κάθε προσπάθειά μας βρήκε τον τρόπο ώστε η βιβλιοθήκη να μπορεί να διατίθεται στην τοπική κοινωνία της περιοχής σε ώρες και μέρες που τη διευκολύνει . Είναι αυτονόητο ότι η προσπάθεια συνεχίζεται από όλους μας με αμείωτο ενθουσιασμό και με το πείσμα που έχει καταλάβει όλους μας θα δώσουμε ένα καλό μήνυμα σε όσους μας θεώρησαν αιθεροβάμονες.

Invalid Displayed Gallery

“Kανείς μας δεν θα ξεχάσει τον Αύγουστο του 2007, όταν παγωμένοι όλοι βλέπαμε να καίγεται και να καταστρέφεται ο τόπος μας. Θυμώνεις που η τηλεόραση σε μετατρέπει σε αμέτοχο θεατή.
Αυτός ο θυμός μαζί με την αγάπη για ένα τόπο που τον επισκεπτόμαστε συχνά και με υπερηφάνεια τον δείχνουμε στους ξένους επισκέπτες τόσα χρόνια, μας έφερε στα χωριά της Ηλείας. Όχι κοντά στα μνημεία αυτή τη φορά αλλά κοντά στους ανθρώπους. Στους ανθρώπους που ζουν και πονάνε αυτό τον τόπο.
Η άμεση αντιμετώπιση αναγκών είναι δουλειά άλλων, υπευθύνων. Εμείς θελήσαμε να προσφέρουμε κάτι που να έχει ελπίδα. Πλησιάσαμε σχολεία γιατί τα παιδιά και η γνώση είναι η Ελπίδα.
Συναντήσαμε ανθρώπους με όραμα και μεράκι για ένα καλύτερο αύριο. Μοιραστήκαμε τις αγωνίες μας και προσπαθήσαμε ν’ αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους. Η αισιοδοξία τους, το καθαρό βλέμμα, ο ενθουσιασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη που μας έδειξαν, ήταν η δύναμη που χρειαζόταν το όνειρο για να γίνει πραγματικότητα.
Η υπέροχη συνεργασία μας κατάφερε να δημιουργήσει μια ολόκληρη βιβλιοθήκη, ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, που ελπίζουμε να προσφέρει εκτός από γνώση, χαρά και ενδιαφέρον γιά καινούριες ιδέες και δημιουργικές ασχολίες.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά ολόψυχα Καλή Πρόοδο!”

 

ΓΕΛ-ΛΑΛΑ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ