Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος The tipping point η Τρίτη τηλεσυνδιάσκεψη  με την Γ΄ Λυκείου με  υπεύθυνους καθηγητές τους Δάβου Ε και Μπιδέρη Α.,  με θέμα τα «Επιχειρηματικότητα».

Με την τηλεσυνδιάσκεψη αυτή  ολοκληρώθηκε η  παρέμβαση για  την Τεχνητή νοημοσύνη καθώς οι μαθητές σύγκριναν τις πληροφορίες που έλαβαν από το εργαλείο GTPT με τις πληροφορίες που έλαβαν από τον μέντορα.

Οι μαθητές συναντήθηκαν με τον μέντορα Γιώργο Νικηφόρου ο οποίος με αγάπη για την παράδοση, δημιούργησε την  επιχείρηση ByRaki flavor η οποία δραστηριοποιείται από το 2015 και συνομίλησαν μαζί του θέτοντας του τις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου επιχειρηματία;
  2. Ποιοί λόγοι ωθούν τους περισσοτέρους νέους να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση; (χρήματα; κάτι που πραγματικά τους αρέσει; να μην έχουν αφεντικά πάνω από το κεφάλι τους; για να απεγκλωβιστούν από το άγχος εξεύρεσης μόνιμης εργασίας;
  3. Από που θα αντλήσω ιδέες για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης;
  4. Ποιες μεθόδους μπορώ να ακολουθήσω για την παραγωγή μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας;
  5. Ποια είναι η επιχειρηματική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω μετά την σύλληψη της ιδέας;
  6. Με ποιό τρόπο αναλύω και αξιολογώ μια ευκαιρία;
  7. Τι είναι και τι θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα επιχειρηματικό σχέδιο (business plan)
  8. Από που μπορώ να αναζητήσω τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ίδρυση της δικής μου επιχείρησης;