Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος The tipping point η τέταρτη τηλεσυνδιάσκεψη της Β΄ Λυκείου με υπεύθυνους καθηγητές τους Δάβου Ε και Μπιδέρη Α. με θέμα τα «Παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων» Ο μέντορας Παπαδάκης Δημήτριος Παραγωγός γαλακτοκομικών προιόντων από το Ηράκλειο Κρήτης με αναλυτικό τρόπο και πολλά παραδείγματα ενημέρωσε τους μαθητές για τον τρόπο που μπορεί ένας νέος που θέλει να μείνει στον τόπο του να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο της γαλακτοκομικής παραγωγής και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση αποκτώντας όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις για την επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.
Συγκεκριμένα τους απάντησε στα παρακάτω ερωτήματά τους:
- Που πρέπει να μαθητεύσει κάποιος ώστε να μάθει όλη τη διαδικασία της επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων σε μία σύγχρονη γαλακτοκομική μονάδα ;
- Που και από ποιους μαθαίνει κανείς την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, υψηλής διαθρεπτικής αξίας που παρασκευάζονται με ευρωπαϊκές προδιαγραφές;
- Είναι εύκολο για έναν μέτριο παραγωγό γάλακτος να παράξει εκτός από τη φέτα μεγαλύτερη γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων όπως γιαούρτι, βούτυρο, κεφίρ, γάλα κακάο, καζάν ντιπί, αριάνι, mozzarella και παγωτό;
- Είναι εύκολο σε ένα μέτριο παραγωγό να εξειδικευτεί σε σύγχρονες μεθόδους τυποποίησης και σηματοποίησης γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων;
Κανένα σχόλιο