Το ΓΕΛ Λάλα και το ΓΕΛ Πελοπίου στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης διοργάνωσαν επιμορφωτική συνάντηση την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022  που υλοποιήθηκε από την Niki Lambropoulos PhD Educator, Senior Researcher σε συνεργασία με τον John Kounios, PhD, Professor of Psychology in Drexel University’s Doctoral Program in Applied Cognitive and Brain Sciences. 

Η συνάντηση είχε ως θέμα:

«Η Νευροεπιστήμη του Φαινομένου ‘Εύρηκα!’: Εφαρμογές στην Εκπαίδευση»

Στοιχεία βιογραφικού JohnKounios: 

John Kounios

https://drexel.edu/now/experts/Overview/kounios-john/

Ο Καθηγητής Ιωάννης Κουνιός είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Drexel στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου μελετά τις νευρικές και γνωστικές βάσεις της δημιουργικότητας, της διορατικότητας και της επίλυσης προβλημάτων. Ειδικεύεται στην καταγραφή της εγκεφαλικής δραστηριότητας με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα υψηλής πυκνότητας (EEG), διακρανιακή διέγερση συνεχούς ρεύματος (tDCS) και λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI). Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε πολλά επιστημονικά και άλλα περιοδικά και αναφερθεί από τηλεοπτικά κανάλια, όπως το New Yorker, The Wall Street Journal, National Public Radio, U.S. News & World Report, Scientific American, The Times του Λονδίνου, BBC, CNN και άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Η Στιγμή Εύρηκα, The Eureka Factor, μαζί με τον Mark Beeman.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε λίγα λόγια για τη συμβολή των Νευροεπιστημών στην εκπαίδευση.

Τόσο το ΓΕΛ Λάλα και το ΓΕΛ Πελοπίου όσο και η  Δρ ΝίκηΛαμπροπούλου  (PhD Educator, Senior ResearcherPhDEducator, Senior Researcher EDIP, University of Patras Department of Education & Social Work Sciences)ευχαριστούν θερμά τον καθηγητή  John Kounios(Professor ofPsychologicalandBrainSciences, DrexelUniversity USA)για την τιμή που μας έκανε και τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσε γι’ αυτό το ιστοσεμινάριο για τη Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση. Ευχαριστούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς  των δύο Λυκείων και τους φοιτητές του  Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής ΕργασίαςΠατρών για τη συμμετοχή τους.

Kouniostalkforgreece2022-Lykeio