Η 4η τηλεσυνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας σε συνεργασία με τον οργανισμό The tipping point, έγινε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 με την Β τάξη Λυκείου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ρόδη Μαρία.
Εισηγητής ήταν ο κύριος Βασίλης Χαρδαλιάς επαγγελματίας στον τομέα της πληροφορικής ο οποίος απασχολείται στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο κ Χαρδαλιάς έχει εξειδικευτεί στο Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Λογισμικού τραπεζικών συστημάτων όπως το e-banking και το mobile banking.
Θέμα της συζήτησης ήταν «Εξ αποστάσεως εργασία…απ’ το χωριό». Ο κ Χαρδαλιάς παρουσίασε στους μαθητές τη δική του εμπειρία, όταν εργαζόμενος σε μία μεγάλη τράπεζα τον καιρό του lockdown του ζητήθηκε να εργαστεί με τηλεργασία και μπόρεσε να το πραγματοποιήσει αυτό από το σπίτι του στο χωριό. Ενημέρωσε τους μαθητές για την εξ’ αποστάσεως εργασία, τις δυνατότητες, τις προοπτικές και τους κλάδους στους οποίους τη συναντά κανείς. Οι μαθητές του σχολείου μας προβληματίστηκαν και μίλησαν κάνοντας έναν ουσιαστικά εποικοδομητικό διάλογο με τον μέντορα για τα υπέρ και τα κατά της τηλεργασίας.