Η 7η τηλεσυνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας σε συνεργασία με τον οργανισμό The tipping point, έγινε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2023 με την Γ΄ τάξη Λυκείου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Δάβου Ευγενία.
Θέμα της τηλεσυνδιάσκεψης ήταν «Η Διαχείριση του άγχους των εφήβων και συμβουλές για την διαχείριση των προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας».
Εισηγητής ήταν ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος διδάκτωρ Κοινωνιολογίας (Dr.rer.pol.) του Otto-Friedrich Universität Bamberg της Γερμανίας, ο οποίος σπούδασε Κοινωνιολογία, με έμφαση στην Κοινωνική Πολιτική & τον Κοινωνικό Σχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ψυχολογίας στο Fern Universität Hagen. Eκπαιδεύτηκε ως αναλυτής ομάδας και θεραπευτής ζεύγους και οικογένειας στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Αναλυτικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, όπου είναι τακτικό μέλος καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων και του Employee Assistance EuropeanForum (EAEF).
Ο Μέντορας μίλησε στους μαθητές για τα αίτια του άγχους και τους ανέλυσε τους αιτιολογικούς παράγοντες του άγχους που σχετίζονται με το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον. Τους εξήγησε τις πολλές μεταβολές που παρουσιάζονται κατά την εφηβεία στα συναισθήματα, στη σκέψη και στη συμπεριφορά του εφήβου, ως αποτέλεσμα των αναπτυξιακών αλλαγών στον εγκέφαλο, που έχουν ως αποτέλεσμα να βιώνουν εντονότερα τα συναισθήματα, να είναι περισσότερο παρορμητικοί και να αναζητούν νέες εμπειρίες. Τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές, για τους τρόπους διαχείρισης του σχολικού στρες και του άγχους των εξετάσεων.