Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ………….ΚΟΥΜΠΙΩΝ!!!!

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 6/3/2023 και στο σχολείο μας αποφασίσαμε να προβάλλουμε αυτή την ταινία βασισμένη στο γνωστό βιβλίο του ΛΟΥΙ ΠΕΡΓΚΩ.

 

Ένας… ανηλεής αγώνας ανάμεσα σε μαθητές δύο διαφορετικών σχολικών μονάδων για το ποιος είναι ο ΄΄κυρίαρχος΄΄ ,μέσα από περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, επιθέσεις, λεκτική βία και προσβολές.

 

Όλα όμως θα ανατραπούν και οι δύο αντίπαλοι θα συμμαχήσουν μπροστά στον κοινό εχθρό που λέγεται ΦΑΣΙΣΜΟΣ…

Τα ΄΄λάφυρα ΄΄ αυτού του ιδιαίτερου πολέμου είναι τα κουμπιά των παιδικών παντελονιών. Ο πόλεμος των κουμπιών είναι ένας ύμνος στα παιδικά χρόνια, στην αθωότητα αλλά και στην απόρριψη του πολέμου των μεγάλων και στην αγνή παιδική φιλία!!

Στην εκδήλωση μας ,οι μαθητές μας ένιωσαν όλα τα συναισθήματα- της χαράς ,της συγκίνησης ,της οργής ενάντια στο άδικο, της απόρριψης της βίας– μέσα από το γέλιο, τη συγκίνηση αλλά και τον έντονο προβληματισμό που προσφέρει απλόχερα το κείμενο με την μεταφορά του στη μικρή οθόνη.

Στο τέλος της προβολής της ταινίας, οι μαθητές μας συμπλήρωσαν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο για σκέψεις και ανατροφοδότηση πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, των εννοιών ΄΄ΘΥΤΗΣ-ΘΥΜΑ ΄΄, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα στο σχολικό γίγνεσθαι.

…………………………………………………………………………………………..
Ευχή όλων τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού να εξαλειφθούν από τα σχολεία μας το δυνατόν συντομότερα και Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ να πρυτανεύουν ΠΑΝΤΑ!!!