Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 έλαβε χώρα στο ΓΕΛ Λάλα η εκδήλωση Παρουσίασης των Πολιτιστικών Προγραμμάτων του σχολικού έτους 2022-2023. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία μικρή εισαγωγή στη θεματολογία από τις εκπαιδευτικούς Δάβου Ευγενία, Άγγελο Νιώτη,  Αγγελική Ρήγα και Μαρία Ρόδη.

 Έπειτα ακολούθησε η παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος της Α΄ Λυκείου με τίτλο «Οι γυναίκες φάρος στο σκοτάδι του πολέμου» με υπεύθυνη τη φιλόλογο Αγγελική Ρήγα όπου οι μαθητές αποτύπωσαν μέσω της τέχνης της σκιτσογραφίας την αξία και την προσφορά της γυναίκας κατά την περίοδο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Εν συνεχεία παρουσιάστηκε η μικρούς μήκους ταινία «Η Φωνή», η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος με τίτλο «Μαθαίνω το μουσικό θέατρο» με υπεύθυνη τη βιολόγο Μαρία Ρόδη και πραγματεύεται την ιστορία δύο παιδικών φίλων και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Η ταινία θίγοντας τα συναισθήματα που κατακλύζουν τους μαθητές και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουν στην Γ’ Λυκείου προκάλεσε αισθήματα χαράς και συγκίνησης τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές. Στο τέλος της ταινίας υπήρξε ένα μικρό αποχαιρετιστήριο βίντεο από καθηγητές και μαθητές προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Τέλος παρουσιάστηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα που εκπόνησαν οι μαθητές της Γ τάξης με τους εκπαιδευτικούς Δάβου Ευγενία και Νιώτη Άγγελο με τίτλο « Τόπος. Άνρθωποι…. Μνήμες» με  οπτικά ντοκουμέντα από το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής του οροπεδίου της Φολόης του νομού Ηλείας, τα οποία αναδεικνύουν την αλληλεπίδραση του φυσικού περιβάλλοντος με τις ανθρώπινες κοινωνίες και την οργάνωση της ζωής των ανθρώπων της περιοχής μας και προβάλλουν τον χαρακτήρα, την ταυτότητα και την δυναμική του  τόπου μας.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και μοιράστηκαν άνθη στους οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου που οι συμμετείχαν στην ταινία, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους και τους καθηγητές τους για το ταλέντο τους.