Η 1η τηλεσυνδιάσκεψη σε συνεργασία με τον οργανισμό The tipping point, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 με την Α΄ τάξη Λυκείου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Δάβου Ευγενία.
Θέμα της τηλεσυνδιάσκεψης ήταν «Καλλιέργεια και παραγωγή ελαιολάδου»
Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τη Χριστίνα Στριμπάκου, η οποία σήμερα, παράγει το δικό της ελαιόλαδο, το Lia, ενώ ασχολείται με προγράμματα γευσιγνωσίας ελαιολάδου, δημιουργώντας τις συνθήκες, ώστε οι επισκέπτες της χώρας μας και περισσότερο του τόπου της, να μαθαίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα για το προϊόν, για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και για τις επιλογές είναι μία από τις πιο έγκριτες γευσιγνώστριες ελαιολάδου, η οποία μάλιστα παίρνει μέρος ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Η LIÁ Cultivators είναι μια κυρίως εξαγωγική εταιρεία που εξειδικεύεται στη παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου που παράγεται αποκλειστικά από τους ελαιώνες μας στη Μεσσηνία.
Η κ Στριμπάκου ενημέρωσε τα παιδιά για τις σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές που οδηγούν στη βελτιωμένη διαχείριση του ελαιώνα και την καλύτερη προσαρμογή των δέντρων σε βιοτικά (εχθροί και ασθένειες) και αβιοτικά (καιρικά) προβλήματα, για τους τρόπους που οι παραδοσιακοί ελαιοπαραγωγοί μπορούν να στραφούν στην οικολογική καλλιέργεια ελιάς και να εισάγουν καινοτομίες και κάποιες ορθές πρακτικές για παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου σε ένα παγκοσµιοποιηµένο περιβάλλον.