Η 3η τηλεσυνδιάσκεψη σε συνεργασία με τον οργανισμό The tipping point, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 με την Γ΄ τάξη Λυκείου και υπεύθυνους  καθηγητές τον κ Μπιδέρη Αντώνη  την κ. Δάβου Ευγενία. Θέμα της τηλεσυνδιάσκεψης ήταν «Εξ αποστάσεως επαγγέλματα με απολαβές και αποκατάσταση».

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από την Αρχοντία Κουτουλιά (Product Manager –Dialectica) η οποία σπουδάζει επίσης διοίκηση επιχειρήσεων και blogging για τις δεξιότητες (skills) που απαιτούνται για να ασχοληθεί κανείς με τα παρακάτω εξ αποστάσεως επαγγέλματα τα οποία  έχουν  καλές απολαβές:

α. καταχωρητής δεδομένων β. μεταφραστής ειδήσεων, άρθρων, ιστοσελίδων, βιβλίων γ. διαδικτυακό μάρκετινγκ, δ. Call center εργασία από το σπίτι καθώς η εξυπηρέτηση πελατών είναι ένα αναπτυσσόμενο πεδίο για το remote working

Ακόμη πληροφορήθηκαν ότι στην τηλεργασία τηρούνται τα νομικά κατοχυρωμένα ωράρια και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, ότι οι εργοδότες αναφέρονται σε κρατικές αρχές και ελέγχονται από  κρατικούς μηχανισμούς, κι ότι είναι δύσκολο να φοροδιαφύγει κανείς στην εξ αποστάσεως εργασία, και ότι  οι δυνατότητες εργασίας από το σπίτι  διαφοροποιούνται με βάση τη γεωγραφική περιφέρεια ή με το φύλο ή με το επίπεδο μόρφωσης.