Η 5η τηλεσυνδιάσκεψη σε συνεργασία με τον οργανισμό The tipping point, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 με την Γ΄ τάξη Λυκείου και υπεύθυνους καθηγητές τον κ Μπιδέρη Αντώνιο και την κ. Δάβου Ευγενία. Θέμα της τηλεσυνδιάσκεψης ήταν «Επιχειρηματικότητα».

Στους μαθητές μίλησε ο μέντορας Ρωμανός Mάρκος

– για τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου επιχειρηματία

-για τους λόγους που ωθούν τους περισσοτέρους νέους να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση; (χρήματα; κάτι που πραγματικά τους αρέσει; να μην έχουν αφεντικά πάνω από το κεφάλι τους; για να απεγκλωβιστούν από το άγχος εξεύρεσης μόνιμης εργασίας;)

-για το τρόπο που μπορούν να αντλήσουν ιδέες για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης

– για τις μεθόδους που μπορούν να ακολουθήσουν για την παραγωγή μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας

-για τον  τρόπο που μπορούν να αναλύσουν  και να αξιολογήσουν μια ευκαιρία

-για το τι είναι και τι θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα επιχειρηματικό σχέδιο (business plan)

– για το από που μπορούν να αναζητήσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ίδρυση της δικής τους επιχείρησης

– για το ποια είναι η Πράσινη Επιχειρηματικότητα και πως η διαδικασία παραγωγής προσαρμόζεται, ώστε να προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον

-για το πως οι επιχειρηματικές δραστηριότητες επικεντρώνονται στην ήπια αξιοποίηση του περιβάλλοντος και έχουν στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής

-κατά πόσο είναι διαδεδομένη η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και πως η εμπορική δραστηριότητα είναι εστιασμένη στην κάλυψη κάποιας κοινωνικής ανάγκης.  Πως δηλαδή είναι δυνατόν μία επιχειρηματικότητα να μην στοχεύει στο οικονομικό όφελος του επιχειρηματία και αποσκοπεί στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων και τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων.