Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στις 10.00-13.30, μέσω της πλατφόρμας Zoom πήραν μέρος στο σεμινάριο εκπαιδευτικών με τίτλο «Παρατηρώ και Προστατεύω τον Τόπο μου» που διοργάνωσε η Περιβαλλοντική & Πολιτιστική Εκπαίδευση ΕΛΛΕΤ <spe.ellet@gmail.com>

Στόχοι του σεμιναρίου ήταν :
1. Η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και η ανάπτυξη σεβασμού για την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά του κάθε τόπου.
2.  Η εκπαίδευση/επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τη δημιουργία και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για όλες τις ηλικίες.
3. Η κινητοποίηση σχολείων να αναλάβουν δράσεις με στόχο την Αειφόρο Ανάπτυξη μέσα από το πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΕΛΛΕΤ.
Στις δράσεις που πραγματοποιούνται, δίνεται βαρύτητα στη συμμετοχή τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των μαθητών για την πραγματοποίηση προγραμμάτων για τη μείωση της πλαστικής σακούλας και άλλων πλαστικών μιας χρήσης σε συνδυασμό με καθαρισμούς ακτών σε διάφορα νησιά του Αιγαίου και σε περιοχές  με ιδιαίτερη περιβαλλοντική και ιστορική σημασία.

https://www.ellet.gr/council/perivallontiki-ekpaidefsi-spe/