Η  6η τηλεσυνδιάσκεψη σε συνεργασία με τον οργανισμό The tipping point, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη 20  Φεβρουαρίου 2024 με την Α΄ τάξη Λυκείου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Δάβου Ευγενία και τον κ. Μπιδέρη Αντώνιο.

 Θέμα της τηλεσυνδιάσκεψης ήταν « Ενημέρωση για τα Τουριστικά Επαγγέλματα».

Μέντορας ήταν ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου ο οποίος είναι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός της πρωτοποριακής ιδέας του Taste Lemnos.  Το Taste Lemnos είναι   μια υπηρεσία βιωματικού τουρισμού με έμφαση στη γαστρονομία της Λήμνου, όπου οι επισκέπτες της έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το νησί, μέσα από τις γεύσεις, τους ανθρώπους, τα ξεχωριστά τοπία και μια σχεδιασμένη αληθινή ελληνική φιλοξενία.

Με δεδομένο πως ο τουρισμός σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή μας που βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Ολυμπία  και το οροπέδιο Φολόης, είναι από τους κλάδους με μεγάλη ανάπτυξη και άρα ζήτηση, τα παιδιά πληροφορήθηκαν  για τα σχετικά με τον τουρισμό επαγγέλματα : Ταξιδιωτικός πράκτορας, Διευθυντής ξενοδοχείου, Τουριστικός ξεναγός, Διοργανωτής τουριστικών εκδηλώσεων, Τουριστικός συνοδός, Travel Blogger / Influencer, Διευθυντής κρουαζιέρας, Σεφ, Διερμηνέας, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας

Συγκεκριμένα έμαθαν

  • Ποιες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις/σπουδές/προσόντα πρέπει να διαθέτει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με τα τουριστικά επαγγέλματα.
  • Ποιος είναι ο μισθός στα τουριστικά επαγγέλματα, πως διαμορφώνονται οι εργασιακές σχέσεις και αν θα μπορούσαν να ασχοληθούν με εναλλακτικές μορφές τουρισμού.