Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2024 επισκέφτηκε το σχολείο μας  η εκπαιδευτικός Ζαχαροπούλου Ευφροσύνη Υπεύθυνη  Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού Δ.Δ.Ε Ηλείας και πραγματοποίησε δύο ενημερώσεις στους μαθητές του σχολείου μας.

Αρχικά εξήγησε τους μαθητές της Γ΄ τάξης πόσο σημαντικός παράγοντας για να επιτύχουν στην επαγγελματική τους ζωή, είναι  να αναγνωρίσουν από νωρίς τις δυνατότητές, τις αξίες και τα ενδιαφέροντά τους.

Τους ανέπτυξε τον τρόπο που ο επαγγελματικός προσανατολισμός, όταν γίνεται από εξειδικευμένους συμβούλους,  μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές- εφήβους να εξερευνήσουν τα διάφορα επαγγέλματα, τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγελματικά προσόντα που κάθε εργασία απαιτεί, με βάση τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

Τους πληροφόρησε για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τους έδωσε συμβουλές για τον ορθό τρόπο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού.

Στη συνέχεα σε ενημέρωσε τους μαθητές της  Α΄ και Β΄ τάξης σχετικά με τον τρόπο που μπορούν

Να μάθουν πώς να αναζητούν, να αξιολογούν και να αξιοποιούν τις πληροφορίες, με βάση την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη, στη σημερινή κοινωνία της Δια Βίου Μάθησης.

Να πληροφορηθούν έγκυρα και έγκαιρα για τις σπουδές, τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας.

Να διερευνήσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, τα ενδιαφέροντά τους, τις ικανότητες-δεξιότητές και τις αξίες τους, ώστε να κάνουν τις επιλογές που τους ταιριάζουν.