Tην Τετάρτη 07  Φεβρουαρίου 2024 οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Λάλα έλαβαν μέρος στην 3ωρη Διαδραστική Επιμόρφωση με θέμα: “Η είσοδος της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (GenAI) στην καθημερινότητα μας: Νέες ψηφιακές εξελίξεις και απαραίτητες δεξιότητες που διοργάνωσε ο Οργανισμός The tipping point.

H μέντορας Αναστασία Σπανού Educational Program Manager του Οργανισμού The tipping point εκπαίδευσε διαδραστικά τους εκπαιδευτικούς.

Η επιμόρφωση είχε  ως σκοπό  να εφοδιάσει τους επιμορφούμενους αφενός  με βασική θεωρητική / παιδαγωγική κατάρτιση και αφετέρου με μεθόδους, εργαλεία και ικανότητες σχετικά με την αξιοποίηση της Ανθρωποκεντρικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση με έμφαση στην συνεργατική διερεύνηση και οικοδόμηση της γνώσης την δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη.

Οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν το εργαλείο ChatGPT  εκπαιδεύτηκαν στην χρήση του για να είναι ικανοί χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη να κάνουν την εκπαίδευση πιο αποτελεσματική και ελκυστική.

Τονίστηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει μεγάλες δυνατότητες να μεταμορφώσει την εκπαίδευση και την κατάρτιση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του σχολικού προσωπικού. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να συμβάλει στη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, να αντισταθμίσει τις μαθησιακές δυσκολίες και να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς με διαφοροποιημένη ή εξατομικευμένη μάθηση μέσω εφαρμογών.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των κειμένων και των εικόνων που παράγονται από τις εφαρμογές της επονομαζόμενης παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης.

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΓΕΛ Λάλα .pptx