Η 9η τηλεσυνδιάσκεψη σε συνεργασία με τον οργανισμό The tipping point, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 με την Γ΄ τάξη Λυκείου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Δάβου Ευγενία.

Μέντορας ήταν η Ρένια Ζαμπετάκη  (project Coordinator στην εταιρεία The Tipping Point in Education, Project Manager στην εταιρεία ESN Panteion η οποία σπούδασε στο Uniwersytet Opolski)

 Θέμα της τηλεσυνδιάσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για το επάγγελμα του/της Ψυχολόγου και γενικά  τις Επιστήμες που σχετίζονται με  την Ψυχολογία.

Οι μαθητές σε προηγούμενο στάδιο είχαν αναζητήσει πληροφορίες για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα στο εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT με την καθοδήγηση της κ. Ρόδη Μαρίας ΠΕ0404 και είχαν λάβει κάποιες πληροφορίες σχετικές με τις ερωτήσεις που είχαν θέσει στο εργαλείο.

Σε αυτό το στάδιο της τηλεσυνδιάσκεψης επιδιώχθηκε η δια ζώσης ενημέρωση των μαθητών από τον μέντορα προκειμένου να υπάρξει σύγκριση και αξιολόγηση του περιεχομένου και της επάρκειας των απαντήσεων/ενημέρωσης που έλαβαν οι μαθητές τόσο από το εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT, όσο και από τον μέντορα.

H Ρένια Ζαμπετάκη  μετέφερε διεξοδικά τις γνώσεις της στους μαθητές και τους ενημέρωσε για τα εξής ερωτήματα που είχαν θέσει.

 

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποιος για να ασχοληθεί με την Ψυχολογία;

Ποια βασικά προσόντα απαιτούνται για να διακριθεί κάποιος στο χώρο της ψυχολογίας;

Περιγράψτε μας τις προοπτικές του επαγγέλματος του ψυχολόγου στην Ελλάδα.