Η  8η τηλεσυνδιάσκεψη σε συνεργασία με τον οργανισμό The tipping point, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024με την Γ΄ τάξη Λυκείου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Δάβου Ευγενία.

Μέντορας ήταν το μέλος ΔΕΠ του ACT, Δρ. Χρήστος Αλιπράντης καθηγητής (Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών)

 Θέμα της τηλεσυνδιάσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τα επαγγέλματα της Παιδαγωγικής Επιστήμης.

Οι μαθητές σε προηγούμενο στάδιο είχαν αναζητήσει πληροφορίες για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα στο εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT με την καθοδήγηση της κ. Ρόδη Μαρίας ΠΕ0404 και είχαν λάβει κάποιες πληροφορίες σχετικές με τις ερωτήσεις που είχαν θέσει στο εργαλείο.

Σε αυτό το στάδιο της τηλεσυνδιάσκεψης επιδιώχθηκε η δια ζώσης ενημέρωση των μαθητών από τον μέντορα προκειμένου να υπάρξει σύγκριση και αξιολόγηση του περιεχομένου και της επάρκειας των απαντήσεων/ενημέρωσης που έλαβαν οι μαθητές τόσο από το εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT, όσο και από τον μέντορα.

Οι ερωτήσεις που έθεσαν στο εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT και στον Μέντορα ήταν οι εξής:

Ποιους τομείς της παιδαγωγικής καλύπτουν οι παιδαγωγικές σχολές στην Ελλάδα;

 

Ποιες οι απαιτήσεις των  θετικών μαθημάτων που διδάσκονται στις παιδαγωγικές σχολές για μαθητές που προέρχονται από ανθρωπιστική κατεύθυνση;

 

Ποιες οι επαγγελματικές προοπτικές των Παιδαγωγικών επαγγελμάτων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα;

 

Υπάρχουν προοπτικές επαγγελματικής δραστηριοποίησης στο εξωτερικό;

 

 Ο Δρ. Χρήστος Αλιπράντης που είναι καθηγητής/συνεργάτης στο Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ACT που είναι τριτοβάθμιο τμήμα του Κολλεγίου Ανατόλια,  διαπιστευμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη NECHE  (Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας) και  έλαβε χρηματοδότηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Tsagadas Trust) για να γίνει ο κύριος ερευνητής σε ερευνητική ομάδα για την περίοδο 2023-2024, μίλησε στους μαθητές  για όλες τις πτυχές των Παιδαγωγικών Επιστημών και τους εξήγησε τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις του επαγγέλματος του παιδαγωγού στις μέρες μας με σαφήνεια και διεξοδικά.