Η 7η τηλεσυνδιάσκεψη σε συνεργασία με τον οργανισμό The tipping point, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Πέμπτη 11 Απριλίου με την Γ΄ τάξη Λυκείου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Δάβου Ευγενία.
Θέμα της τηλεσυνδιάσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τα επαγγέλματα των πεδίων της Πληροφορικής και των Οικονομικών και συγκεκριμένα του Προγραμματιστή Τραπεζικών Συστημάτων. Μέντορας ήταν ο Βασιλαπόστολος Ουράνης, συνιδρυτής της start up Magos.
Οι μαθητές σε προηγούμενο στάδιο είχαν αναζητήσει πληροφορίες για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα στο εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT με την καθοδήγηση της κ. Ρόδη Μαρίας ΠΕ0404 και είχαν λάβει κάποιες πληροφορίες σχετικές με τις ερωτήσεις που είχαν θέσει στο εργαλείο.
Σε αυτό το στάδιο της τηλεσυνδιάσκεψης επιδιώχθηκε η δια ζώσης ενημέρωση των μαθητών από τον μέντορα προκειμένου να υπάρξει σύγκριση και αξιολόγηση του περιεχομένου και της επάρκειας των απαντήσεων/ενημέρωσης που έλαβαν οι μαθητές τόσο από το εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT, όσο και από τον μέντορα.
Οι ερωτήσεις που έθεσαν στο εργαλείο της τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT και στον Μέντορα ήταν οι εξής:
Περιγράψετέ μας σύντομα τη καθημερινότητα του επαγγέλματος προγραμματιστής τραπεζικών συστημάτων.
Για ποιο λόγο επιλέγει κάποιος να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό στην σύγχρονη εποχή;
Περιγράψετέ μας κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος προγραμματιστής τραπεζικών συστημάτων ;
Τι προσόντα πρέπει να διαθέτει κάποιος προγραμματιστής τραπεζικών συστημάτων;
Πως μπορεί να εξελιχθεί κάποιος σε αυτόν τον κλάδο;
Ο Βασιλαπόστολος Ουράνης, πέρα από τις απαντήσεις μίλησε στους μαθητές για την δημιουργία ενός γαντιού υψηλής τεχνολογίας με πολλές εφαρμογές.
Για τη δημιουργία του, επιστρατεύτηκαν γνώσεις και εφαρμογές της μηχανολογίας, της ηλεκτρολογίας και του προγραμματισμού. Το γάντι μπορεί να έχει πολλαπλές εφαρμογές. Τηλεϊατρική, τηλε-εκπαίδευση, ρομποτική, παιχνίδια αλλά και μηχανική καθώς η τάση που επικρατεί είναι η χρήση προϊόντων εικονικής πραγματικότητας για να ψηφιοποιηθεί η διαδικασία σχεδιασμού και ελέγχου χρήσης πρωτοτύπων.
H start up έχει ήδη αποσπάσει διακρίσεις για τα μαγικά της γάντια. Πέρσι, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 250 νεοφυείς επιχειρήσεις και να αναδειχθεί στους 10 φιναλίστ του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού STARTUP3.