Η 10η τηλεσυνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας σε συνεργασία με τον οργανισμό The tipping point, έγινε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 με την Γ΄ τάξη Λυκείου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ρόδη Μαρία. Θέμα της τηλεσυνδιάσκεψης ήταν: «Ο ρόλος των φύλων στην αγορά εργασίας»

 Μέντορας της διαδικτυακής ενημέρωσης ήταν η επαγγελματίας στον χώρο των Τουριστικών Επαγγελμάτων και στην Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Βόγκλη Χριστίνα η οποία κατέχει μια επαγγελματική θέση που κατακτούν ελάχιστες γυναίκες ανά τον κόσμο (Director of Hotel Operatiοns: Katikies Resorts & Club» Σαντορίνη, Μύκονος)

 Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με μια μέντορα θέτοντας ερωτήσεις για την εξέλιξη της επαγγελματικής της πορείας και εκφράζοντας προβληματισμούς για τις δυσκολίες που δυνητικά αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε θέσεις που παραδοσιακά που επιλέγονται να υπηρετήσουν συνήθως άνδρες. Η μέντορας  αναφέρθηκε στις απαιτήσεις μίας τέτοιας επαγγελματική θέσης και εξήγησε στους μαθητές/τριες ότι στην εποχή μας και τα δύο φύλα μπορούν με επιτυχία να ανταποκριθούν σε απαιτητικά επαγγέλματα.