Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ  ΣΤΟ …ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Με  μεγάλη χαρά όλων μας, μαθητών και καθηγητών, πραγματοποιήθηκε η 

συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας στην Α΄ φάση του Πανελλήνιου διαγωνισμού Φυσικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε ενδοσχολικά την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.

 Στον διαγωνισμό έλαβε μέρος η πλειονότητα των μαθητών της Α΄Λυκείου, τους οποίους είχαμε προετοιμάσει κατάλληλα για τον τύπο των θεωρητικών και των πειραματικών ασκήσεων της Φυσικής, με τις οποίες θα έρχονταν αντιμέτωποι. Η προετοιμασία τους διήρκεσε περίπου δύο μήνες, και σε αυτό το διάστημα παρουσιάστηκε και επιλύθηκε πληθώρα θεωρητικών ασκήσεων, ενώ έγινε και επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων με στόχο την επίλυση πειραματικών προβλημάτων.

Καθ’όλη την διάρκεια της προετοιμασίας τους, εντυπωσιαστήκαμε με την προθυμία και την θέληση που έδειξαν τα παιδιά ώστε να γνωρίσουν την Φυσική, και ειδικότερα την άρρηκτη σύνδεση της με τον πραγματικό κόσμο μέσα από ασκήσεις και προβλήματα της καθημερινότητας. Επίσης, η πειραματική συλλογιστική, η οποία ακολουθήθηκε για την επίλυση των ασκήσεων, τους κέντρισε το ενδιαφέρον και τους βοήθησε να αντιληφθούν την σπουδαιότητα των φυσικών μεγεθών.

Τελικά ο διαγωνισμός βοήθησε τους μαθητές να αντιλαμβάνονται την φυσική πληροφορία που τους διδάσκεται με ταχύτερους ρυθμούς. Μετά την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης του διαγωνισμού, μοιράστηκαν βεβαιώσεις στους μαθητές, ως ελάχιστη επιβράβευση για την συμμετοχή τους. Συγχαρητήρια πολλά σε όλους !!!