Μια γιορτή πάντα φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, αυτή τη σχολική χρονιά θέλοντας να φέρουμε πιο κοντά μαθητές και εκπαιδευτικούς στο σχολείο μας  πραγματοποιήθηκε μια δράση ενίσχυσης των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών. Την Τσικνοπέμπτη ημέρα γιορτής και αποκριών οι καθηγητές έγιναν μέλη μιας ομάδας μαθητών/τάξης και κλήθηκαν να συνεργαστούν μεταξύ τους σε ένα «παιχνίδι χωρίς σύνορα» μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Το παιχνίδι είχε τη μορφή τηλεπαιχνιδιού με 4 φάσεις για κάθε ομάδα.

Πρώτη φάση-«Μπούκ Ζουκ»: 1 μαθητής έπρεπε να περιγράψει στους μαθητές της τάξης του μία λέξη χωρίς να αναφερθεί σε μία σειρά λέξεων. Το παιχνίδι είχε 3 γύρους και ένα γύρο μπόνους όπου 1 καθηγητής θα περιέγραφε τη λέξη-μπόνους στους μαθητές.

Δεύτερη φάση-«Emoji game»: κάθε τάξη είχε στη διάθεση της 18 διαφορετικά emoji,  στην οθόνη προβολής εμφανιζόταν για 1 λεπτό μια αλληλουχία emoji, 1 μαθητής από κάθε τάξη έπρεπε να τοποθετήσει τα emoji στη σωστή σειρά πάνω σε ένα λευκό χαρτόνι. Οι καθηγητές έπρεπε να είναι σε κάθε ομάδα και να βοηθήσουν το μαθητή.

Τρίτη φάση-«Μακριά καμπούρα»: 4 μαθητές ανά τάξη στοιχίζονταν σε σειρά ο ένας πίσω από τον άλλο και στην αρχή κάθε σειράς ήταν ένας καθηγητής. Στην αρχή κάθε γύρου δίναμε σε κάθε μαθητή μία κάρτα με μία λέξη , ο μαθητής έπρεπε με τα δάκτυλα του να γράψει τη λέξη στην πλάτη του μπροστινού του και ο μπροστινός στον επόμενο μέχρι να «φτάσει» η λέξη στον καθηγητή και αυτός με τη σειρά του να γράψει τη λέξη σε ένα χαρτί. Οι κάθε γύρος ήταν αφιερωμένος στα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τη φιλολογία, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τη φυσική αγωγή.

Τέταρτη φάση-«Τα παρατράγουδα»: Στην οθόνη εμφανιζόταν σε κάθε γύρο ένα ελληνικό τραγούδι μεταφρασμένο στα αγγλικά και οι μαθητές με τη βοήθεια των καθηγητών έπρεπε να βρουν τον τίτλο του τραγουδιού και να το τραγουδήσουν.

Το παιχνίδι είχε σαν μεγάλο νικητή την τάξη της Γ’ Λυκείου και η δράση ολοκληρώθηκε με μαθητές και καθηγητές σε ένα εορταστικό κλίμα χαράς και ενότητας.